Przepisy

Ciasto kawowo-czekoladowe

Dla wielbicieli kawy pod każdą postacią – najlepsze z polewą z gorzkiej czekolady.

Składniki:
– 2 szklanki mąki
– 1/3 szklanki cukru
– 150g miękkiej margaryny Kasia
– 3 łyżki kakao
– 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 szklanka potłuczonych orzechów laskowych (ewentualnie mieszanka z orzechami włoskimi)
– 4 jajka
– 1 szklanka zaparzonej kawy (bez fusów)

Przygotowanie:
1. Przygotuj keksówkę z papierem do pieczenia.
Piekarnik nastaw na 180 stopni.

2. Jajka ubijaj z cukrem na puszystą masę.

3. Dodaj do masy miękką margarynę.
Mieszając dodawaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

5. Po połączeniu składników wlej przestudzoną kawę.
Wymieszaj. Na koniec dodaj orzechy.

6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 min.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *